VERN'um

Hana iz Slovačke zbog studija i sporta Erasmus semestar na VERN’u produžila na cijelu godinu

Početkom svakog semestra na VERN’u možete doživjeti novu kombinaciju europskih jezika, fizionomija i kulturnih iskustava.

Hana Ondrejmišková

No, kada netko dođe u Hrvatsku na jedan semestar, pa mu se toliko svidi da svoj boravak odluči produžiti za još jedan semestar, e to onda već nije sasvim „standardna“ priča.

Hana Ondrejmišková na VERN’u studira na studiju Turizma, slušajući kolegije iz područja turističkog i hotelskog menadžmenta koje pohađa preko Erasmus+ programa. Porijeklom je iz Slovačke, a iako je svoj studij prvotno započela u Pragu, zbog ljubavi prema putovanjima i stjecanju novih iskustava, sa svoje 22 godine proputovala je već veliki dio Europe. Na VERN’u joj se toliko svidjelo da je svoj boravak odlučila produžiti na još jedan semestar. Zašto?

Pa, jedan od razloga je svakako i kolegijalnost u VERN’ovom odbojkaškom timu o kojemu Hana svjedoči ovako: „Na početku sam mislila da neću moći ići u Dubrovnik jer sam posljednji dan turnira trebala putovati u Beč, no kada sam javila Mariju, pitao me kada idem, a sljedeće što mi je rekao je da se ne brinem te da idem s njima u Dubrovnik. Sljedeći put kada sam vidjela cure s odbojke, rekle su mi da će mi kupiti kartu iz Dubrovnika za Zagreb, tako da mogu brže doći do Beča. Zaplakala sam i nisam mogla vjerovati. Kao poklon sam nam svima napravila majice s #ZABORAVI jer je to prva riječ koju sam naučila. Na terenu, kada nešto pogriješim, uvijek se ispričam, a cure samo kažu ‘Ma zaboravi’“.

Koji su ostali razlozi njezina ostanka na VERN’u te kakva je iskustva i dojmove stekla u Hrvatskoj, pročitajte u zadnjem broju VERN’uma, klikom na fotografiju u nastavku.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 19.8.2019.