Gostujuće predavanje

Direktor CEE regije u Funderbeamu, VERN’ovac Ognjan Despot studente upoznao s načinima prikupljanja investicija za start-up projekte

Naš kolega je studentima pojasnio kako funkcionira globalna crowdfunding platforma Funderbeam, a dojmove su im prenijeli i osnivači INCLUDEa, Mobility ONEa i Mireta.

Ognjan Despot, direktor CEE regije u Funderbeamu

Kako prepoznati potencijal start-upova i kako razvijati ekosustav za poticanje poduzetništva studentima je pobliže objasnio naš kolega VERN’ovac Ognjan Despot, direktor CEE regije u Funderbeamu.

Tijekom gostujućeg predavanja na kolegiju Start-up menadžment kod predavačice mr. sc. Gordane Ćorić, Ognjan je studentima predstavio Funderbeam, objasnio im na koji način ova platforma pomaže start-up poduzetnicima, kako evaluiraju poduzetničke projekte i na koji način dodjeljuju investicije te koje pogodnosti poduzetnici ostvaruju kroz Funderbeamov akceleratorski sustav i mrežu investitora.

Osim toga, pojasnio je na koji način funkcioniraju i ostali kanali za privlačenje investicija i potporu poduzetnicima poput fondova rizičnog kapitala, državnih programa za poticanje poduzetništva, crowdfunding platformi, itd.

U predavanje su se putem video call-a uključili i Ivan Mrvoš, vlasnik INCLUDEa (pametne klupe), Marko Stojaković i Mladen Herceg, vlasnici Mobility ONE-a (logistic tech startup) te također naš kolega Domagoj Boljar, osnivač Mireta (biorazgradive tenisice, napravljene od prirodnih materijala). Oni su studentima prenijeli osobne dojmove o prikupljanju investicija putem ove platforme, budući da su sva četvorica imali ili su upravo u fazi podrške koju dobivaju preko Funderbeama.

Ognjan je našim studentima nakon predavanja ponudio mogućnost pohađanja Akademije Zagrebačke burze, koja je Funderbeamov partner u Hrvatskoj, što je dio studenata i prihvatio kao dodatnu pogodnost ovog gostovanja.

Nedugo nakon ovog gostovanja održan je i online pilot event „Funderbeam Ignite“ koji je okupio brojne stručnjake i investitore, a nakon kojega je i naš Domagoj Boljar s Miretom krenuo u kampanju prikupljanja sredstava putem Funderbeama.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 3.12.2021.