Erasmus+ program

Dojmovi stranih Studenata o studiranju na VERN’u – Njemačka, Poljska i Francuska

Otkad sudjeluje u Eurasmu+ programu Europske unije za poticanje međunarodne mobilnosti, VERN’ je bio domaćin studentima iz brojnih europskih zemalja. Što neki od njih misle o studiranju na VERN’u, u Zagrebu i Hrvatskoj donosimo u nastavku.

Tanja Mohr na nastavi na VERN’u

Tanja Mohr – Njemačka, Sveučilište Aalen

Čula sam od nekih studenata koji su prethodno bili na razmjeni kako je VERN’ izvrstan partner našeg Sveučilišta u Aalenu, a i nudi veliki izbor predavanja s vrlo zanimljivim temama. Zagreb je odličan grad za studentski život čija Erasmus studentska mreža osigurava brojne aktivnosti za studente na razmjeni.

Dominika Sokołowska – Poljska, Ekonomsko sveučilište Katowice

Odabrala sam VERN’ jer sam čula da se radi o vrlo dobrom veleučilištu/sveučilištu, a i nalazi se u glavnom gradu, pa sam pomislila “zašto ne?”. Prije dvije godine posjetila sam Hrvatsku i zaljubila se u ljude. Hrvati su vrlo pristupačni i dobri, tako da mi je pri izboru destinacije Hrvatska bila prvi izbor. Sviđa mi se studirati na VERN’u zbog nastavnog programa koji je više usredotočen na praktičnu stranu nego onu teoretsku.

Katarzyna Szulgo – Poljska, Sveučilište Gdańsk

Pročitala sam više preporuka o VERN’u prije nego sam ga u konačnici i odabrala, od kojih su sve isticale visoku kvalitetu studija i raznolikost predavanja koje možete pohađati. U Hrvatsku su me takođder privukle i veliko povijesno i kulturno bogatstvo, kao i predivni krajolici. Zagreb mi je bio predivan domaćin; Erasmus atmosfera je izvrsna, a grad je prepun života i svakodnevnih mnogobrojnih događanja.

Elise Rousselet – Francuska, ISCOM Lille

Odabrala sam VERN’ jer se činio zanimljivim i nudili su mi se kolegiji koje nisam imala prilike slušati na svom fakultetu u Francuskoj. Studirati u Zagrebu je vrlo ugodno, grad je prekrasan, a nije prevelik. Možete posjetiti mnoge parkove, muzeje, Gornji grad, kao i sve ostalo što Zagreb nudi. Erasmus zajednica je vrlo velika, tako da lako možete pronaći društvo za istraživanje ostatka Hrvatske, što je vjerojatno najbolji dio ovog iskustva.

Flora Pic – Francuska, EFAP Pariz

Erasmus je izvanredno iskustvo, kako za osobni, tako i za profesionalni razvoj. Kao studentu komunikacija, vrlo mi se svidjela raznolikost ponuđenih predavanja, dok mi je dolazak u Zagreb omogućio da istražim kulturu o kojoj gotovo ništa nisam znala. Ovo je bio moj prvi posjet Hrvatskoj, ali nikako ne i zadnji, s obzirom na to da ću vrijeme provedeno na VERN’u i u Zagrebu pamtiti još dugo.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 14.1.2019.