Predstavničko tijelo

Na VERN’u održana 39., izborna sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

Kako je ova sjednica ujedno bila i izborna na njoj je izabrano novo vodstvo Vijeća, a tom je prilikom naš kolega Karlo Kolesar, dugogodišnji predsjednik, prepustio rukovodeće mjesto novim kolegama i novim vizijama.

U prostorima VERN’a je u petak 3. studenoga održana 39. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, krovnog tijela koje zastupa interese 40.000 studenata državnih i privatnih veleučilišta i visokih škola.

Kako je ova sjednica ujedno bila i izborna na njoj je izabrano novo vodstvo Vijeća, a tom je prilikom naš kolega Karlo Kolesar, dugogodišnji predsjednik, prepustio rukovodeće mjesto novim kolegama i novim vizijama.

„Nakon nekoliko godina provedenih u Vijeću kao član, a zatim i tri godine kao predsjednik, mogu reći kako smo postigli mnoge i vrijedne uspjehe. Zahvaljujem se svim članovima, partnerima, predstavnicima medija te svim dionicima na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji, a novom vodstvu želim puno sreće i uspjeha u radu s obzirom na izazove koju su pred njima. Vjerujem u rad Vijeća u nadolazećem mandatnom razdoblju“, poručio je Karlo kojemu 19. studenoga završava posljednji mandat.

Za novu predsjednicu Vijeća izabrana je Dora Miketek, studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu i dosadašnja potpredsjednica, koja je istaknula kako je Vijeće u prošloj godini ostvarilo značajne „uspjehe i inicijative koje su jasno pokazale ulogu i veličinu ovog predstavničkog tijela. Ponosna sam što smo zajedno učinili mnogo, ali znam da možemo i hoćemo ostvariti još i više na dobro izgrađenim temeljima“.

U predsjedništvo Vijeća imenovana su i dva zamjenika i tajnica: Ciprijan Crljenko, student Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjold, zamjenik i ujedno voditelj privatne sekcije, Dominik Ivkošić, student Veleučilišta u Rijeci, zamjenik i ujedno voditelj državne sekcije te Katarina Šarac, studentica Veleučilišta Velika Gorica i ujedno tajnica Vijeća.

Za voditelje Ureda imenovani su: Ivan Biošić, student Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski i turistički menadžment za voditelja Ureda za odnose s javnošću; Gabrijela Gošović, studentica Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjold za voditeljicu Ureda za međunarodnu suradnju; Josipa Kubica Oračić, studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu za voditeljicu Ureda za kvalitetu i studentski standard; Borna Sačerić, student Veleučilišta u Karlovcu za voditelja Ureda za društvene aktivnosti; te VERN’ov student Filip Mikić za voditelja Ureda za razvoj projekata i studentske udruge.

Za voditelja Ureda za IT natječaj će biti tek raspisan, dok će voditelj Ureda studentskog pravobranitelja biti imenovan na sljedećoj sjednici. 

Čestitamo novoimenovanim predstavnicima, a novom vodstvu želimo puno sreće i uspjeha u radu.

Više informacija o održanoj sjednici možete pročitati ovdje.