HULT Prize 2017.

Na VERN’u održana prezentacija HULT Prizea 2017. – globalnog studentskog natjecanja za 1.000.000$

Na VERN'u je pred mnoštvom studenata održana prezentacija ovogodišnjeg izdanja globalnog studentskog natjecanja HULT Prize 2017.

Na VERN’u je pred mnoštvom studenata održana prezentacija ovogodišnjeg izdanja globalnog studentskog natjecanja HULT Prize 2017., na kojem se studenti bore za glavnu nagradu – 1.000.000 američkih dolara za realizaciju svog društvenopoduzetničkog projekta.

Veliki interes studenata za ovo natjecanje dokaz je da među njima postoji razvijena svijet o najvažnijim izazovima s kojima se čovječanstvo danas suočava, što je i glavna tema ovog natjecanja, te da društveno poduzetništvo percipiraju kao sve važniji čimbenik ukupnog društvenog i ekonomskog razvoja.

Natjecanje su im predstavili naši studenti, Luka Šipić, ovogodišnji Campus Director za HULT Prize@VERN i prošlogodišnji finalist iz Dubaija, Dora Domačinović, prošlogodišnja finalistica iz San Francisca i članica pobjedničkog tima na nacionalnom pitchu te naša profesorica Gordana Ćorić, jedna od mentorica u natjecanju.

Glavna tema ovogodišnjeg natjecanja je „Refugees – reawakening human potential“, a pred studentima je zadatak osmisliti i predložiti društvenopoduzetničke ideje i projekte koji će biti usmjereni prema povratku prava i dostojanstva pojedincima i skupinama koji su prisiljeni na migracije zbog socijalnih, političkih, ekonomskih, klimatskih ili ratnih uvjeta, te onima koji trenutno žive u neformalnim ili ilegalnim naseljima.

S obzirom na činjenicu da studenti traže rješenja za globalne probleme, koje i samo društvo te ekonomski i politički lideri prepoznaje kao krucijalne, ovo se natjecanje kolokvijalno naziva i „Nobelova nagrada za studente“, a na njemu se tradicionalno natječu i studentski timovi s najprestižnijih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, Oxforda, Stanforda, MIT-a, London School of Economics, itd. Kako su se VERN’ovci proveli u takvom globalnom okruženju možete saznati iz njihovih osobnih iskustava iz 2015. u Dubaiju te 2016. u Dubaiju, Londonu i San Franciscu.

VERN’ovi studenti također imaju priliku biti dio ove posebne „studentske lige“, budući da će studentski tim s najboljim projektom, koji će se birati na finalnom nacionalnom pitchu 6. prosinca, osvojiti put na regionalno finale prema vlastitom izboru (London, San Francisco, Boston, Dubai ili Šangaj). Osim toga, svim se studentima, ulaskom u krug ponajboljih radova otvara čitav niz vrijednih mogućnosti za promociju i realizaciju vlastitih ideja i projekata. 

Studentima je na prezentaciji predstavljen tijek natjecanja, mentori koji će ih savjetovati u razradi projekata, termini konzultacija te način PRIJAVE NA NATJECANJE.

Sve potrebne informacije, korake za prijavu i kontakte za savjetovanje, zainteresirani studenti mogu pronaći na KROVNOJ STRANICI HULT Prize @ VERN 2017.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 27.10.2016.