Orange Magazine

Naš student u Berlinu kreirao sadržaj za magazin Europske zajednica mladih novinara

Naš je Andro na kongresu bio angažiran kao Editor & Content Creator na jednoj od najpopularnijih liveblog platformi – storytile.

Integracijski kongres Zaklade Friedrich Ebert (FES Integrationskongress 2017) koji je u ožujku održan u Berlinu, na licu mjesta je pratio i Andro Anić, student 3. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Novinarstva, koji je stvarao sadržaj za međunarodni Orange Magazine.

Naš je Andro, naime, na kongresu bio angažiran kao Editor & Content Creator na jednoj od najpopularnijih liveblog platformi – storytile, za koju je s kolegama iz Irske i Njemačke snimao televizijske priloge i radijske „podcaste“, a u dva su dana proizveli više od 20 multimedijskih priča.

Orange Magazine je međunarodni list, projekt Europske zajednice mladih novinara, koji izlazi u više od 20 europskih zemalja, a inače ga stvaraju mladi novinari iz Njemačke, Grčke, Bugarske, Rusije, Irske i Brazila. Spomenimo kako je naš student i ranije već bio surađivao za ovaj list i to na prvom izdanju.

Ovogodišnji integracijski kongres održao se pod temom „#angekommen“ („stigli“), budući da se bavio životom i radom izbjeglica, analizirao izazove novih migracijskih valova te ponudio odgovore na pitanje integracije isključenih društvenih skupina. Kongres je ugostio brojne njemačke političare, migrante koji sada žive i rade u Njemačkoj i Europi, ali i stručnjake iz područja nacionalne sigurnosti, migracijske politike, politike mladih i europskih integracija.

Orange Magazine u PDF verziji možete preuzeti OVDJE, a sadržaj s kongresa dostupan je na OVOM LINKU.

Vjerujemo kako će ovo iskustvo našemu studentu biti izrazito korisno u daljnjem akademskom i profesionalnom razvoju.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 29.3.2017.