Erasmus+ program

Strani Erasmus studenti: „Studiranje na VERN’u je izvrsno, a predavači odlični“

Donosimo vam još nekoliko dojmova stranih Erasmus studenata koji su zimski semestar akademske godine 2016./2017. studirali na VERN'u.

Donosimo vam još nekoliko dojmova stranih Erasmus studenata koji su zimski semestar akademske godine 2016./2017. studirali na VERN’u. Gonzalo, Borja i Marta iz Španjolske te Nurseli iz Turske zadovoljni su odabirom VvrlERN’a kao svoje Erasmus institucije te su pohvalili način studiranja na VERN’u i kvalitetu naših predavača.

Gonzalo Espiga

Ovo nije moj prvi posjet Hrvatskoj. Bio sam ovdje i ranije, a kada sam vidio da se Zagreb nudi kao Erasmus odredište, nisam mogao odoljeti. Svidjelo mi se studirati na VERN’u, a moj omiljeni predmet bio je Engleski kao jezik medija. Vrijeme sam također provodio u druženju i izlascima s ostalim Erasmus kolegama, a osim što je Zagreb predivan, Advent u Zagrebu mi je bilo jedno od najdražih iskustava.

Nurseli Şark

Zanimljivo, Zagreb mi je bio zadnji na listi odabira Erasmus odredišta. No, sada mogu najiskrenije reći da ne žalim niti jedan trenutak. Mnogo sam putovala tijekom boravka u Hrvatskoj. Bili smo u Veneciji, Rimu, Milanu, Parizu, Barceloni, BiH i Beogradu. Studiranje na VERN’u je bilo izvrsno, a svi predavači su bili jako ljubazni od samog početka – uvijek spremni pomoći i prenositi nam zanimljivo i korisno stručno znanje. 

Borja Columbrans Aroca

Boravak u Zagrebu za vrijeme Erasmus semestra mi je bio vrlo zanimljiv, a upoznao sam mnogo ljudi i radio brojne stvari. Zašto mi se sviđa Zagreb? U središtu je Europe i moguće je putovati u brojne zemlje koje su nadohvat ruke. Nikada nisam bio u Hrvatskoj i mislio sam da će boravak u Zagrebu biti jedno drugačije Erasmus+ iskustvo. I nisam požalio. Što se tiče VERN’a, predavači su bili vrlo susretljivi, uvijek spremni pomoći i odgovoriti na svako pitanje. Omiljeni predmet mi je bio Medijska industrija.

Marta Marzana

Odabrala sam Erasmus program da bih putovala, stekla nove znanja iz svoje struke i usavršila engleski jezike. Tako su mi na VERN’u omiljeni predmeti bili Foto i video novinarstvo, Osnove turizma i znamenitosti te Specijalni turizam, što su bili vrlo zanimljivi i poučni predmeti. Hrvatska je danas u turističkom usponu, pa smo zaista mnogo toga naučili o vašoj zemlji, a posjetila sam i Zadar, Dubrovnik, Varaždin i Istru. Sve u svemu, uživala sam na VERN’u – predavači su izvrsni i mislim da VERN’ ima upravo to obilježje pravog „europskog veleučilišta“.

(Andro Anić)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 31.3.2017.