Filmski projekti

Naša studentica Marinela Brala dobitnica mentorstva u području režije na natječaju MEDIA Deska Hrvatska

Marinela je osvojila tromjesečnu stručnu edukaciju pod mentorstvom Tamare Babun.

Marinela Brala, studentica VERN’a

Studentica VERN’ovog diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija Marinela Brala je na natječaju MEDIA Deska Hrvatska i Festivala mediteranskog filma Split, osvojila nagradu stručnog mentorstva u području razvoja i predstavljanja projekata za međunarodno tržište.

Naša je studentica, naime, sudjelovala na pitching forumu koji je krajem srpnja održan nakon radionice „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište“, na kojem je predstavila svoj filmski projekt „Utrka za snovima“.

Tijekom mentorskog razdoblja u trajanju od tri mjeseca, našoj će studentici stručna znanja prenositi renomirana hrvatska producentica Tamara Babun, koja je izbor naše studentice za ovu nagradu obrazložila riječima:

„Izazovi koje pred nas stavlja neposredna okolina, kao i širok svijet, nešto su s čim se bori svako mlado biće dok hrli prema svojoj budućnosti. Tinejdžerskim komedijama, mjuziklima i serijama redovito se nastoji obilježiti i dokučiti adolescentsko stanje. Međutim, tek kad zakoračimo u vlastitu zrelost, počinjemo se pitati o ulozi roditelja u toj igri. Marinela Brala na samom je početku svog karijernog puta i još u punom jeku mladosti, ali s autorskom zrelošću koja se već zanima za ulogu očeva i majki u ‘Utrci za snovima’. Ona to pritom čini kroz humor, kroz komediju. Svjesni da je na svakom početku važna podrška, odlučili smo mentorstvo u trajanju od tri mjeseca dodijeliti Marineli.“

Marinela, čestitamo!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.8.2020.