Razvoj znanja i vještina

Kroz projekt „Dizajniraj svoju karijeru“ VERN’ovi studenti se pripremaju za buduće poslovne karijere

Piše: Luka Lajić, student preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija

Radionica projekta na VERN’u „Dizajniraj svoju karijeru“

Projekt „Dizajniraj svoju karijeru“ krenuo je kao svojevrsni pilot projekt pod voditeljstvom profesorice Silvane Fratrić Kunac. Koncipiran kao niz povezanih izvannastavnih radionica koje su se održavale jednom tjedno, s tematskim cjelinama baziranim na dnevniku koji smo sami doma vodili, ovaj projekt donio jedan potpuno novi pristup radu sa studentima.

Spomenute projektne radionice bile su strukturirane prvenstveno kroz razgovore koji su svoju formu dobivali putem suvremenim metoda poticanja razmišljanja i pronalaženja novih ideja – od design thinkinga do različitih tehnika brainstorminga.

Iako sam naziv jasno sugerira da je riječ o aktivnostima kroz koje se studentima daju alati za pronalazak i kreiranje vlasti tog poslovnog puta, profesorica Fratrić Kunac znatno je proširila to područje te su naši zadatci nerijetko bili prožeti i elementima osobnog razvoja. Svakako, njezin dodatni angažman rezultirao je fantastičnim rezultatima na kraju projekta jer smo kroz takav način rada mogli svoje svakodnevne misli, preispitivanja, ali i probleme, prodiskutirati i razriješiti te tako jasnije sagledati i razmotriti karijerne opcije koje stoje pred nama.

Također, važno je istaknuti da se metodologija design thinking principa zasniva na tome da osoba sama dođe do neke nove spoznaje i proširi svoje perspektive intrinzičnim preispitivanjem, a ne da joj se sugeriraju već unaprijed kreirane opcije, kao što je to obično praksa na sličnim tečajevima i radionicama.

Što sve obuhvaća ovaj projekt te koji su gosti studentima prenosili svoja stručna znanja, saznajte u reportaži studenta Luke Lajića u nastavku, klikom na fotografiju. 

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 4.8.2020.