Društvene i humanističke znanosti

Objavljen 11. broj VERN’ovog znanstvenog časopisa „Suvremene teme“

U ovom broju donosimo pet znanstvenih članka i dva prikaza knjiga.

Suvremene teme Sveučilišta VERN’ – 11. broj

Tko je „novo političko strašilo“ desnice Republike Srbije? Na koji način razmatrati koncept sekuritizacije iregularnih migracija? Koliko inovativna može biti uloga knjižnica kao komunikacijski resurs održivog turizma? Koje su mogućnosti brendiranja nematerijalne kulturne baštine? Koje su sve transmedijske funkcije filmskih stilskih figura i jezičnih odstupanja od norme u informativnim televizijskim emisijama?

Pitanja su ovo kojima se bave radovi objavljeni u 11. izdanju Suvremenih tema; međunarodnom znanstvenom časopisu kojeg izdaje Sveučilište VERN’, a objavljuje  prethodno neobjavljene radove iz politologije, sociologije, komunikacijskih znanosti i suvremene povijesti koji se bave područjem jugoistočne Europe.

Ovaj broj karakterizira i novo uredništvu. Tako je funkciju glavne urednice preuzela doc.dr.sc. Nikolina Borčić, zamjenica glavne urednice je doc.dr.sc. Mirela Holy, dok su izvršne urednice ostale doc.dr.sc. Danijela Unić i Marija Slijepčević. Tehnički urednik časopisa je Tomislav Štuka.

Časopis izlazi jedanput godišnje, na hrvatskom i engleskom jeziku, a dostupan je u digitalnom obliku (PDF) na službenoj stranici „Suvremene teme“.

Otvoren je natječaj za radove za 12. broj časopisa, a radovi se šalju kao .doc dokumenti elektroničkom poštom na adresu st@vern.hr.

Suvremene teme Sveučilišta VERN’ – 11. broj
Odjel za komunikacije
Datum objave: 8.2.2021.