Gostujuće predavanje

Osnivačica i direktorica portala Journal.hr Iva Radić za studente PR-a održala predavanje o brendiranju

Gošća je studentima prenijela vlastita iskustva o brendiranju svog poslovnog projekta te objasnila kakve je aktivnosti potrebno provoditi s ciljem kontinuirane prisutnosti u javnosti.

Predavač Hrvoje Ratkić i poduzetnica Iva Radić

Osnivačica i direktorica lifestyle portala Journal.hr, uspješna poduzetnica Iva Radić gostovala je na kolegiju Osobni odnosi s javnošću gdje je u okviru nastave za studente održala predavanje na temu osobnog brendiranja.

Budući da je njezin lifestyle portal pozicioniran kao vodeći u svojoj niši, pa uspješno plovi poduzetničkim vodama, gošća je studentima pobliže opisala na koji je način brendirala prvo samu sebe u nekadašnjem poslu modelinga, a kasnije i vlastiti poduzetnički projekt za čiji uspjeh zasluge duguje i svome timu.

„Svatko tko je pokretao vlastiti biznis, zna da je to put u nepoznato, puno neprospavanih noći, puno briga, neizvjesnosti, preispitivanja.. No kada osoba pogleda unazad, shvati da je svaki uspjeh plod vizije, velikog entuzijazma, osobnog angažmana i rada na sebi, ali i rada cijelog tima okupljenog oko nekog projekta. Tim ljudi je u svakom poslu najvažniji“, istaknula je.

Studentima je naglasila da je „znanje jedina sigurnost u životu“ i da je u znanje potrebno konstanto ulagati, a korisno je ponekad i preispitati svoje odluke.

„Uvijek gledam naprijed i sama sebi podižem ljestvicu, ali i svom timu, no priznajem sklona sam raditi retrospektive. Nekad se volim osvrnuti iza sebe i pogledati što sam napravila i kojeg je traga to ostavilo na mene, ne bih li iz svega izvukla neku pouku.“

Nakon održanog izlaganja gošća je odgovorila na mnogobrojna pitanja naših studenata PR-a, te istaknula nadu da će njezina poduzetnička priča motivirati studente da i sami krenu put poduzetničkih voda.

„Velika mi je čast što sam u ulozi predavača na nekom fakultetu. Hvala Hrvoju što me je nagovorio na ovo. Hvala Sveučilištu VERN’ na lijepom prijemu. Uživala sam tih sat vremena i nadam se da sam studentima bila zanimljiva. Nadam se da će moje iskustvo nekog motivirati, možda netko uvidi da su sve nedaće ustvari pokretači. Ako sam uspjela u tome, ja sam neizmjerno sretna.“

Odjel za komunikacije
Datum objave: 19.11.2021.