Poticanje poduzetništva

Predavačice VERN’a održale radionice za poduzetnike iz razvojnog programa Velike Gorice

Održavanje radionica samo je jedan dio opširnog programa edukacije za poduzetnike, a odvijao se uz akademsku i logističku podršku VERN'a te volonterski angažman naših predavačica.

Predavačice na VERN’ovim studijima mr. sc. Iva Senegović, mr. sc. Gordana Ćorić i mr. sc. Zrinka Gregov održale su 14. i 28. listopada stručne radionice na „mini MBA programu“ za poduzetnike, koji provodi Razvojna agencija Grada Velike Gorice (VE-GO-RA).

Održavanje radionica samo je jedan dio opširnog programa edukacije za poduzetnike, a odvijao se uz akademsku i logističku podršku VERN’a te volonterski angažman naših predavačica. Radionicama su prisustvovali i predstavnici Razvojne agencije VE-GO-RA, a teme teorijskih predavanja i praktičnih vježbi bile su:

  • Kreativne tehnike generiranja poslovnih ideja (mr. sc. Iva Senegović),
  • Crowdfunding kao alat za prikupljanje sredstava i marketinški alat (mr. sc. Gordana Ćorić) te
  • Izazovi upravljanja obiteljskim poduzećima i Poduzetnik u poteškoćama (mr. sc. Zrinka Gregov).

Svrha radionica bila je identificirati i osvijestiti potrebe poduzetnika te im ponuditi moguća rješenja za izazove s kojima se susreću, koristeći kreativne tehnike s kojima su se upoznali, alternativne izvore financiranja projekata te stručno znanje o poslovnom upravljanju.

Dijelu radionica je prisustvovala i grupa studenata s VERN’ovog preddiplomskog studija Odnosa s javnošću i studija medija, kojima je to bio nastavni segment na predmetu Osnove poduzetništva u 3. semestru.