Studentski filmovi

U Tuškancu održane projekcije igranih, animiranih i dokumentarnih filmova studenata VERN’a

„Ovi su filmovi rezultat rada studenata, većinom druge godine, koje su mentorirali njihovi predavači, a neki su filmovi realizirani kao završni i diplomski radovi.“

Projekcije u kinu Tuškanac

U kinu Tuškanac održane su javne projekcije kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova studenata Sveučilišta VERN’ s preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje te diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija.

Ukupno je prikazano osam filmova, a kako prošle godine u isto ovo vrijeme projekcije nisu bile moguće, iz prošlogodišnjeg je opusa prikazan tek dio produkcije, dok je ovogodišnjim filmovima ovo bilo premijerno prikazivanje.

Filmove su u potpunosti osmislili i realizirali studenti umjetničkih studija Sveučilišta VERN’, uz mentorsku podršku predavača Nevena Hitreca, Vinka Brešana i Kristijana Milića, kao mentora režije te Ivana Maloče kao mentora produkcije.

„Ovi su filmovi rezultat rada studenata, većinom druge godine, koje su mentorirali njihovi predavači, a neki su filmovi realizirani kao završni i diplomski radovi. Osobito nam je drago da se cijenjena imena hrvatskog glumišta i nove glumačke nade redovito odazivaju pozivu naših studenata i svojim glumačkim iskustvom obogate njihova filmska ostvarenja, a svojim dolaskom na projekcije uveličaju ovaj značajan dan za studente. S obzirom na poticanje međustudijske suradnje na Sveučilištu VERN’, od sljedeće akademske godine u produkciji će nam se pridružiti i studenti druge godine preddiplomskog studija Transmedijske dramaturgije, istaknula je pročelnica umjetničkih studija na Sveučilištu VERN’ doc. dr. sc. Ozana Ramljak.   

Na ovogodišnjoj projekciji su prikazani:

  • Žuti most (Protagonisti u filmu: Boris Obratov, Nada Čogelja / Redatelj i producent: Antonio David Perina) 
  • Prolasci (Protagonisti: Laura Kobas, Anita Kobas / Redatelj, snimatelj i montažer: Sebastijan Kobas)
  • Belot (Glumci: Viktorija Matko, Lara Mahmuljin Udovičić, Jadran Grubišić, Hrvoje Mandić / Redatelj: Hrvoje Mandić)
  • Guska i Jarac (Glumci: Danijela Evđenić, Vibor Kreković / Redateljica: Sara Ludoški Hodak)
  • Između nas (Glumci: Ema Mašić, Nikša Kušelj, Ksenija Pajić, Jelena Jovanova Perić, Mirela Brekalo / Režija i scenarij: Dora Baotić)
  • Dok nas smrt ne sastavi (Glumci: Sara Stanić, Paško Vukasović / Redatelj: Lino Pečur)
  • Bond (Glumci: Damian Humski, Borna Brkić, Domagoj Pašalić, Katarina Ravkin, Klara Vučković / Redatelj: Matija Jakopec)
  • Nova Arka (Autor: Rene Ipša)