Iz medija

VERN’ov panel o izazovima na Mediteranu u fokusu HRT-ove vanjskopolitičke emisije „Global“

U nastavku pogledajte prilog koji je bio objavljen u vanjskopolitičkoj emisiji „Global“.

„The Mediterranean as it has never been“

Područje Mediterana povijesno je tranzitno područje Europe, a mnogi ga stručnjaci smatraju jednim od najvažnijih područja vanjske i sigurnosne politike Europske unije. Izazovi s kojima se mediteranske zemlje susreću posljednjih godina – ponajprije migrantskim valom – sa sobom nose cijeli niz političkih, ekonomskih i društvenih implikacija u budućnosti.

Kako će se one manifestirati na okruženje s više od 25 milijuna nezaposlenih, negativnim demografskim trendovima i nejasnom političkom strategijom EU, na VERN’u su na panelu „The Mediterranean as it has never been“, krajem studenoga razgovarali prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, naš dekan i cijenjeni stručnjak za geopolitiku, Nj.E. Eduardo Aznar, veleposlanik Španjolske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Adriano Chiodi Cianfarani, veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Ilir Melo, Veleposlanik Albanije u Republici Hrvatskoj te Nj.E. Corinne Meunier, veleposlanica Francuske u Republici Hrvatskoj.

Važnost diskusije o ovoj temi prepoznala je i Hrvatska televizija koja je u specijaliziranoj vanjskopolitičkoj emisiji „Global“ emitirala prilog o održanom panelu.

U nastavku pogledajte prilog koji je bio objavljen u emisiji.