Međunarodna akademska suradnja

VERN’ova doc. dr. sc. Mirela Holy održala gostujuće predavanje za studente međunarodnog Sveučilišta Brittany

U okviru međunarodne suradnje Sveučilišta VERN' i Brittany Université, studenti ovog sveučilišta imat će priliku učiti od VERN'ovih istaknutih profesorica.

Profesorica sa Sveučilišta VERN’ i pročelnica sveučilišnog preddiplomskog studija Cyber komunikacije, doc. dr. sc. Mirela Holy održala je gostujuće predavanje za studente međunarodnog Sveučilišta Brittany.

U online predavanju pod nazivom „The Green New Deal and changes in EU environmental policies“ naša je profesorica navela glavne naglaske iz ključnog europskog strateškog razvojnog dokumenta, Zelenog novog plana, čijom će implementacijom Europa do 2050. godine postati prvi klimatski neutralan kontinent.

„Realizacija Zelenog novog plana se može podijeliti u dvije faze, prvu, pripremnu koja će završiti 2025. godine i u tom razdoblju će biti  izrađene i donesene sve strategije, politike te akcijski planovi s precizno definiranim rokovima provedbe Zelenog novog plana. Tranzicija prema klimatskoj neutralnosti trajat će jednu generaciju, odnosno od 2025. do 2050. godine i podrazumijeva korjenite promjene u području gospodarstva, zaštite okoliša te društvene jednakosti“, objasnila je naša profesorica.

U nastavku predavanja izložila je pregled svih dosadašnjih koraka u pravnoj provedbi Zelenog novog plana te naznačila da s obzirom na činjenicu da je politika zaštite okoliša zajednička politika Europske unije, te su politike obvezujuće za sve države članice.

„Zeleni novi plan donosi mnoge promjene u politici zaštite okoliša EU pa sam tijekom predavanja predstavila najvažnija politička pitanja iz područja zaštite okoliša vezana za provedbu Zelenog novog plana“, pojasnila je doc. dr. sc. Mirela Holy. 

Svrha ovih predavanja je prenijeti stranim studentima međunarodna iskustva i spoznaje iz područja koja se izučavaju na VERN’ovim studijskim programima te im ukazati na koji se način znanstvene i stručne spoznaje mogu implementirati u poslovnoj praksi i osobnom razvoju.

Profesorice sa Sveučilišta VERN’ će do kraja ove godine održati više gostujućih predavanja za studente međunarodnog sveučilišta Brittany Université, a zasad možemo najaviti sljedeća predavanja

  • doc. dr. sc. Jadranka Ivanković (29. listopada 2021.)
    „International Marketing in Practice, Brand Strategy – Croatian Cases, Marketing Innovations in Food Industry – Cases“

  • doc. dr. sc. Diana Plantić Tadić (30. studenoga 2021.)
    „Offline vs. Online marketing communication“
Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 1.10.2021.