Gostujuće predavanje

Vodeća hrvatska modna dizajnerica za VERN’ove studente PR-a održala predavanje o brendiranju i postavljanju trendova

Lei Lou by Alex Dojčinović postoji od 2007. godine, a danas izvozi svoje proizvode u 17 svjetskih zemalja.

U okviru nastave na predmetu Osobni odnosi s javnošću, na trećoj godini VERN’ovog preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija gostovala je vodeća hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović. Aleksandra je studentima na zanimljiv način prezentirala vlastiti poslovni razvoj i razvoj procesa brendiranja svog imena i prezimena koji je za nju započeo još dok je bila tinejdžerica.

Lei Lou by Alex Dojčinović na hrvatskom tržištu posluje od 2007. i sve ovo vrijeme kao mala tvrtka trudi se održati na životu hrvatsku modnu, kao i tekstilnu industriju zapošljavajući tridesetak radnika i izvozeći svoje proizvode u 17 svjetskih zemalja. Osim toga Aleksandrine modne kreacije danas redovito nose mnoge osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske, regije, ali i svijeta, zbog čega je Lei Lou postao sinonim za ženstvenost i eleganciju s hrvatskim potpisom.

Tijekom svog predavanja Aleksandra je studentima ukazala na važnost postavljanja ciljeva, ali isto tako kako se trebaju postavljati i kreirati trendovi te biti prvi u nečemu, što je i jedna od karakteristika uspješnih javnih osoba koje su postale svojevrsni brend. Aleksandra je također istaknula kako svaka njezina samostalna revija nosi neku sociološku poruku, čime se dodatno diferencirala od ostalih na tržištu. Cilj brendiranja je osmisliti priču koja stoji iza nekog brenda, a to je Aleksandra i objasnila upravo na ovom primjeru.

„Meni predavanje ovog tipa uvijek u isto vrijeme predstavljaju i čast i obvezu. S jedne strane je to potvrda mog predanog dugogodišnjeg rada, međutim, to je i veliki izazov jer studentima moram prenijeti poruku da je uz dobru strategiju i realne ciljeve sve moguće. Sretna sam što su i unutar mog tima svoje prve poslovne korake napravili danas mnogi uspješni mladi ljudi, ne samo kreativci, već i menadžeri“, izjavila je Aleksandra nakon predavanja.

Odjel za komunikacije
VERN'
Datum objave: 24.1.2019.