EMCup 2017.

Čestitamo – naše studentice među TOP5 najboljih europskih timova u hotelskom menadžmentu

Naše su se studentice natjecale s idejom izrade aplikacije za održavanje zadovoljstva zaposlenika „Happiness Maintainance“.

Studentice Veleučilišta VERN’ Sanja Mihaljević, Andrea Ožegović, Ivana Trušček Prenkpalaj i Iva Žmegač plasirale su se među TOP5 najboljih europskih timova u hotelskom menadžmentu na „9. Europskom Mise en Place kupu“ (EMCUP 2017), koji je 12. i 13. veljače održan u nizozemskom Maastrichtu.

Na natjecanju u razvoju vlastitih poslovnih ideja i vizija, u segmentu realnog hotelskog poslovanja, studentice iz Hrvatske su se plasirale u probrano društvo uglednih europskih fakulteta poput austrijskog FH Wien, belgijskog VIVES University College, švicarskog SHL – Schweizerishe Hotelfachschule Luzern, ali i ispred institucija s mnogo većom tradicijom poput Les Roches Global Hospitality Education, Westminster Kingsway College, TIO University of Applied Sciences i mnogih drugih.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji timova s čak 32 najbolja europska fakulteta na kojima se izvode studiji hotelskog menadžmenta, iz 14 različitih zemalja, studentice VERN’ovog specijalističkog diplomskog studija Menadžmenta održivog razvoja turizma su se natjecale s idejom izrade aplikacije za održavanje zadovoljstva zaposlenika „Happiness Maintenance, i na kraju se plasirale na odlično 5. mjesto.

Budući da se natjecanje održava po principu „I-do-dare-students“ te od natjecatelja zahtjeva da se istaknu po odvažnosti i poduzetničkom instinktu te usmjerenosti na postizanje ciljeva, studenti su u razvoju vlastitih ideja morali proći kroz nekoliko različitih tematskih razina poput pripreme natjecateljskih zadataka, kreiranja priče i brand awarenessa, pisanja eseja, poslovne simulacije vođenja hotela, izrade promotivnog filma, networkinga, natjecateljskog pitcha, rješavanja poslovnih slučajeva, debate, itd.

EMCup natjecanje se održava od 2009. godine, a cilj natjecanja je stvaranje i izgradnja dugoročnih odnosa i veza između međunarodnih hotelskih brendova i obrazovnih institucija, koje će biti platforma za povezivanje mladih stručnjaka iz hotelske industrije. 

Čestitamo našim studenticama i njihovom mentorskom timu koji ih je pratio na natjecanju – Željku Trezneru i Dubravku Krausu!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.2.2017.