Online gostujuće predavanje

Direktor Humana Nove za naše studente održao predavanje o reinvestiranju dobiti u održivi razvoj tvrtke

Studenti su uvidjeli kako funkcionira poslovanje tvrtke koja zapošljava i marginalizirane društvene skupine.

U okviru nastave na kolegiju Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije kod predavačice, mr.sc. Gordane Ćorić, za studente Sveučilišta VERN’ održano je online gostujuće predavanje na temu reinvestiranja dobiti u održivi razvoj tvrtke.

Gost-predavač Ivan Božić, direktor socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca studentima je predstavio koncepte reinvestiranja dobiti u zahtjevnoj tekstilnoj industriji – kako pomoću ostvarene dobiti voditi brigu o otvaranju novih radnih mjesta, kupovini strojeva, isplati plaća, itd.

Studenti su kroz ovo predavanje upoznali na koji način posluje jedna vrlo specifična tvrtka koja trenutno ima 42 zaposlenih, među kojima su i osobe s invaliditetom te osobe iz marginaliziranih društvenih skupina.

Gost im je također pojasnio na koji način funkcionira njihov model gospodarenja tekstilnim otpadom, uključujući sakupljanje, ponovnu uporabu i recikliranje tekstilnih viškova u cilju stvaranja novih vrijednosti, ali i vlasničku strukturu Zadruge Humana Nova.

Nakon zanimljivog predavanja u kojem su doznali vrlo korisne informacije o načinima poslovanja i brige za društvo, studenti su nam prenijeli dio svojih dojmova.

Prednost društvenog poduzetništva je u poticanju razvoja ne samog poduzeća već svoje okoline i stvaranje atmosfere u kojoj potičemo i ostale na društvene inovacije.“

„Današnji govornik i sama tema su bili jako zanimljivi te bi bilo lijepo da imamo više ovakvih gostiju.“

„Jedno od zanimljivijih i korisnijih predavanja gosta predavača koje sam slušao u svojem trenutnom školovanju.“

„Svojim načinom poslovanja pokazuju kako im je stalo do njihovih zaposlenika te da su im oni najvažniji, omogućuju poduzećima koja nemaju zaposlene ljude s invaliditetom da kupnjom njihovih proizvoda izbjegnu određene kazne.“

Njihov utjecaj je veći nego što je očekivan s obzirom na dobro obrazovane i educirane radnike koji stvaraju nove ideje i zajedničkim snagama pokušavaju iskoristiti resurse na najefikasniji i najučinkovitiji način moguć.“

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.5.2021.