Gostujuće predavanje

Direktorica Sektora kreditiranja u HBOR-u održala gostujuće predavanje za VERN’ove studente Računovodstva i financija

Suzana Laušin-Katanec je tijekom predavanja pojasnila od kojih se elemenata sastoji financijski sustav, kako su oni povezani, na koji način međusobno razmjenjuju informacije i osiguravaju tijek novca.

Studenti VERN’ovog diplomskog studija Računovodstvo i financije nedavno su detaljno upoznali funkcioniranje financijskog sustava Republike Hrvatske.

U okviru nastave na kolegiju Poslovno bankarstvo predavača dr. sc. Miroslava Gregureka, direktorica Sektora kreditiranja u HBOR-u Suzana Laušin-Katanec je za naše studente održala gostujuće predavanje pod nazivom „Financijski sustav u RH“.

Gošća je tijekom predavanja pojasnila od kojih se elemenata sastoji financijski sustav, kako su oni povezani, na koji način međusobno razmjenjuju informacije i osiguravaju tijek novca.

„Druženje s mladim, ambicioznim i znatiželjnim ljudima je uvijek izazov, ali prije svega užitak. Jedni od drugih uvijek možemo puno toga naučiti. Budući da mladi, posebice milenijalci i generacija Z danas pokrivaju 50 posto tržišta rada, važno je razumjeti njihova razmišljanja i njihove potrebe kako bismo mogli bolje međusobno surađivati. Posebno me inspirira hrabrost i odvažnost tih mladih generacija koje su spremne ući direktno na tržište rada sa svojim idejama, svojom inovativnošću i poduzetnošću. Vrlo je važno da se što prije prilagodimo novim generacijama jer revolucionarne promjene neće zaobići nikoga pa ni velike financijske institucije poput banaka. Interesantno je čuti koliko znaju o dostignućima tehnologije, digitalnim alatima, financijskim tržištima, različitim vrstama ulaganja i mislim da je poruka nama da moramo biti spremni na drugačije potrebe novih generacija. Krasno je raditi i surađivati s mladim ljudima koji nam nude viziju budućnosti, ali su istovremeno spremni prihvatiti našu mudrost i iskustvo. Veselim se svakom novom susretu s generacijama studenata jer na taj način stvaramo zajednički svijet pun prilika“, poručila je nakon predavanja Suzana Laušin-Katanec.

Gostujuća predavanja stručnjaka iz gospodarstva iz nekih od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj kontinuirano obogaćuju redovni nastavni proces na VERN’ovim studijima, kako bi studenti stjecali praktična poslovna znanja te bili upoznati s najnovijim poslovnim trendovima. Takav vid suradnje s tvrtkama, kao i rad na projektnim zadacima tvrtki koncepcijski je realiziran kroz jedinstveni VERN’ov program suradnje s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 22.11.2021.