DKE – Ured MEDIA Hrvatske

Na VERN’u počeo međunarodni projekt „Let’s pitch some shorts“, naš alumni među finalistima

Završetak radionice i pitcha obilježit će proglašenje pobjednika i dodjela financijskih nagrada.

Od 1. do 3. srpnja na VERN’u se održava međunarodna multimedijska radionica „Let’s pitch some shorts“ nakon koje će uslijediti pitching forum i borba za nagrade u velikom finalu 4. srpnja u zagrebačkom kinu Kaptol Cinema Boutique.

Radionicu organiziraju DKE – Uredi MEDIA iz Hrvatske, Grčke, Gruzije i Srbije u suradnji s Filmskim centrom Crne Gore, Malteškom udrugom producenata te Ministarstvom kulture Republike Cipar, a sudionici radionice su odabrani kroz selekcijski proces.

Od ukupnog broj prijava selekciju je prošlo deset radova i njihovih autora, a među njima je i VERN’ov alumni Filmskog, TV i multimedijskog oblikovanja Mile Božićević, scenarist i redatelj filma „Kazna“.

Cilj ove radionice je ponuditi polaznicima, ponajprije redateljima i scenaristima, smjernice te adekvatne odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i prezentacije vlastitog projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj publici.

Stoga će finale obilježiti upravo samo pitchanje 4. srpnja, i to pred stručnim žirijem, na kojem će se deset finalista boriti za financijske nagrade u iznosima od 3.000 i 1.500 eura te prava na sudjelovanje u regionalnim pitching natjecanjima i pakete konzultantskih usluga.

Radionicu na VERN’u izvodi iskusna i renomirana njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad, čiji je posljednji film „Misija Ulja Funk“ premijerno prikazan 2021. u okviru programa Generation, Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Behesht Nedjad je članica Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

O pobjednicima pitcha odlučivat će međunarodni stručni žiri kojega čine: Morana Ikić Komljenović (producentica / Little Red Dot), Laurent Crouzeix (voditelj događanja Euro Connection / Međunarodni filmski festival u Clermont Ferrandu), Kenan Musić (producent i direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo) te Ella Mische (glumica, producentica i direktorica Croatian International Film Festivala).

Sretno svim sudionicima, a posebno našem alumniju!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 1.7.2024.