VERN' Uspješnice

Naš alumni Željko Krizmanić imenovan voditeljem BIRD Incubatora

Željko je diplomirao na VERN'ovom preddiplomskom studiju Ekonomije poduzetništva i diplomskom studiju Upravljanja poslovnim komunikacijama, a jedan je od pokretača AI i Data science zajednice u Hrvatskoj.

Željko Krizmanić, VERN’ Alumni

Naš alumni Željko Krizmanić imenovan je voditeljem BIRD Incubatora koji počinje s radom prvoga dana 2021., a koji će pružati podršku razvoju inovativnih softwerskih ideja temeljenih na big data, AI i machine learning tehnologijama.

Željko je inače jedan od pokretača AI i Data science zajednice u Hrvatskoj te je član predsjedništva CroAI Croatian AI Association udruge. Posjeduje bogato profesionalno iskustvo u organizaciji najvažnijih događanja koja okupljaju stručnjake i entuzijaste iz područja umjetne inteligencije. Glavni je organizator AI2FUTURE, Data Science Economy i cITy upgrade konferencije; suosnivač meetup grupe Artificial Intelligence Future, koja broji više od 1.300 članova; te nekadašnji voditelj promocije i PR-a u najčitanijem poslovnom časopisu Lider.

Na VERN’u je diplomirao na preddiplomskom studiju Ekonomije poduzetništva te na diplomskom studiju Upravljanja poslovnim komunikacijama.

Glavno područje djelovanja BIRD Incubatora naslućuje se iz samog akronima naziva – Business, Intelligence, Research & Development – a cilj im je pružati razvojnu podršku ne samo projektima iz Hrvatske, već i iz cijeloga svijeta. Za to će biti zadužen tim iskusnih stručnjaka i mentora iz poslovnog, poduzetničkog, tehnološkog i startup eko-sustava.

Čestitamo Željku na ovom imenovanju!

Odjel za komunikacije
Mislav Mesek
Datum objave: 26.11.2020.