Stipendije

Naša studentica Zrinka Mrkonjić dobitnica prestižne stipendije Erste Banke „Best of South-East“

Stipendiju dodjeljuje Steiermärkische Sparkasse u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, a riječ je o jednogodišnjoj praksi u sjedištu Steiermärkische Sparkasse.

Studentica VERN’ovog diplomskog studija Poduzetnički menadžment Zrinka Mrkonjić dobitnica je prestižne stipendije „Best of South-East“, koju dodjeljuje Ersta banka.

Stipendijski program obuhvaća jednogodišnju praksu u Sparkasse banci te studij na Sveučilištu Karl-Franzens u Grazu, a naša je Zrinka prva studentica iz VERN’ove akademske zajednice koja je dobila ovu stipendiju te je ujedno i prva studentica koja je ostvarila razmjenu sa Sveučilištem u Grazu.

Ovaj program predstavlja vrijednu priliku za osobni i profesionalni razvoj te predstavlja jedno od mojih najvažnijih studentskih postignuća. Ne samo da imam priliku steći vrijedno međunarodno radno iskustvo, već i priliku stvoriti međunarodne kontakte i prijateljstva za cijeli život. Ohrabrujem sve zainteresirane kolege i kolegice da se prijave za iduću godinu“, istaknula je Zrinka koja je osim primitka na sami program pozvana i da, u ime svih novopridošlih studenata, održi govor na svečanosti dobrodošlice koju je organizirao rektor Sveučilišta u Grazu, Martin Polaschek.

Zrinka će godinu dana provesti studirajući na Sveučilištu Karl-Franzens u Grazu, gdje je primljena na diplomski studij „Globalne Studije – Ekonomija i Okoliš“, dok će praktična poslovna znanja stjecati na praksi u nekoliko odjela Steiermärksiche Sparkasse u Grazu.

Best of South East je 2008. pokrenuo Steiermärkische Bank und Sparkassen AG u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, a u Hrvatskoj ga provodi Erste banka. Program je pored hrvatskih, namijenjen i studentima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore, a cilj mu je omogućiti talentiranim studentima i diplomantima prava i ekonomije da se dodatno obrazuju i steknu relevanta poslovna iskustva u međunarodnom okruženju.

Zrinka, čestitamo!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.12.2019.