Suradnja s tvrtkama

Studenti VERN’a prezentirali svoja projektna rješenja za consulting turističku tvrtku Eventor

Zadatak je bio kreirati projektne ideje u području ekonomije doživljaja i društveno odgovornog poslovanja u turizmu.

Studenti VERN’a nakon održanih prezentacija

Studenti prvog i trećeg semestra diplomskog studija Menadžment održivog razvoja turizma na Sveučilištu VERN’ uspješno su prezentirali svoja projektna rješenja za tvrtku-partnera Eventor iz Vrsara.

Savjetnička Tvrtka Eventor specijalizirana je za evaluaciju turističke ponude i manifestacija, a naši su studenti, podijeljeni u osam timova, radili na projektu kreiranja novih idejnih rješenja iz područja ekonomije doživljaja i društveno odgovornog poslovanja u turizmu.

Prezentacije su održane prema hibridnom modelu, u predavaonici i putem MS Teamsa u okviru nastave, a projekte su evaluirali akademska mentorica doc. dr. sc. Dijana Pletikosa i poslovna mentorica dr. sc. Klara Trošt Lesić, koja je pohvalila studente i njihova rješenja te najavila da će ona biti implementirana u poslovanje poduzeća.

Posebnosti ovakvog studentskog pristupa rješavanju poslovnih slučajeva, objedinjene su pod jedinstvenim VERN’ovim konceptom „tvrtke-partneri“ u okviru kojega VERN’ surađuje s uspješnim tvrtkama u Hrvatskoj, te na taj način integrira studente u realno poslovno okruženje, kroz rad na stvarnim poslovnim slučajevima.

Koncept je podijeljen u tri segmenta – teorijska nastava, upoznavanje s projektnim zadatkom i rad na projektu te prezentacija pred stručnim žirijem, a studenti rade na projektu tijekom jednog semestra. Prilikom rada na projektu studentima je na raspolaganju mentorska pomoć poslovnog i akademskog mentora/ice, odnosno predstavnika/ce tvrtke partnera i predmetnog nastavnika/ce, koji u konačnici i ocjenjuju uspješnost studentskih rješenja. Projektni zadaci time postaju sastavni dio silabusa i ispita, odnosno ocjene koju student ostvaruje u sklopu kolegija.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 24.1.2022.