Festival povijesti

Sveučilište VERN’ programski partner Kliofesta 2022. – studenti medijski prate festival povijesti

Na ovogodišnjem festivalu će biti angažirani studenti medijskih i umjetničkih studija.

„Kliofest 2022.“

Studenti Novinarstva te Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja Sveučilišta VERN’ medijski će pratiti i prenositi ovogodišnje izdanje festivala povijesti Kliofest 2022., koji će se od 17. do 20. svibnja održati u foajeu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

S obzirom da je Sveučilište VERN’ programski partner ovogodišnjeg festivala, naši će studenti medijski pratiti događaj i to na dva načina:

  • studenti Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja (FTMO) će osiguravati live stream s događaja, kako bi svi zainteresirani mogli pratiti zanimljive diskusije na službenom YouTube kanalu Kliofesta
  • studenti Novinarstva će u koprodukciji sa studentima FTMO-a kroz različite novinske forme (reportaža, izravno javljanje, vijesti i TV emisiju) u okviru kolegija TV emisija medijski izvještavati sa samog događaja

Mentorsku podršku našim studentima pružat će njihovi profesori sa studija: novinarka i urednica Morana Kasapović, montažerka Višnja Skorin, snimatelj Radoslav Pažameta i redatelj Miljenko Bukovčan.

Program festivala kontinuirano već devetu godinu organiziraju Kliofest, udruga za promicanje kulture povijesti, Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, uz brojne partnere poput Hrvatskog instituta za povijest, Hrvatskog državnog arhiva, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta, itd., a već drugu godinu zaredom i Sveučilišta VERN’.

Detaljnije informacije o „Kliofestu 2022.“ možete saznati na službenoj internetskoj stranici.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.5.2022.