Franšize

VERN’ovi strani Erasmus studenti gosti okruglog stola na 3. Međunarodnom sajmu franšiza

Naši Erasmusovci su na konferenciji bili glavni protagonisti važnog okruglog stola, na kojem su govorili o zanimljivostima franšiznog poslovanja u državama iz kojih dolaze.

Na 3. Međunarodnom sajmu franšiza, savjetodavnih i financijskih usluga (FEC 2017.) u Opatiji, koji je održan početkom lipnja, a u čijem je organizacijskom dijelu sudjelovala i naša predavačica na predmetu Franšizno poslovanje, mr. sc. Ljiljana Kukec, gostovali su i strani Erasmus studenti koji na VERN’u studiraju ljetni semestar.

Naši Erasmusovci su na konferenciji bili glavni protagonisti važnog okruglog stola, na kojem su govorili o zanimljivostima franšiznog poslovanja u državama iz kojih dolaze, a diskusiju je moderirala dr. Katalin Mandel, izvršna direktorica Mađarske franšizne asocijacije. 

„Nastup naših studenata je bio odličan. Odlično su se pripremili i prezentirali svoje države, a ovo će im  biti važan dio zaključne ocjene iz predmeta Franšizno poslovanje“, komentirala je predavačica Kukec, inače predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje.

Istaknimo kako je na sajmu sudjelovalo ukupno sedam zemalja (Velika Britanija, Italija, Srbija, Slovenija, Mađarska, Makedonija i Hrvatska) te se u tom smislu predstavilo tridesetak franšiza, koje su naišle na značajan interes malih investitora. Velika posjećenost sajma i radionica koje su održane u okviru programa jasan je pokazatelj da je ova tema interesantna široj javnosti, kako poduzetnicima za financiranje vlastita rasta i izvoza uspostavom franšizne mreže,  tako i onima koji se tek žele okušati u poduzetništvu.