Terenska nastava

VERN’ovi studenti „filma“ posjetili Mađarski filmski laboratorij

Studenti su stekli dragocjena saznanja o najmodernijim postupcima i tehnologijama koje se koriste prilikom restauracije i rekonstrukcije filmskih vrpci.

Studenti 2. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje su početkom prosinca posjetili Mađarski filmski laboratoriju Budimpešti, u okviru terenske nastave na predmetu Zaštita, arhiviranje i restauracija AV gradiva.

Uz nositeljicu predmetaprof. Carmen Lhotku, studentima se pridružila i voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak. Nakon uvodnih predavanja, studenti su saznali sve informacije o zanačaju tog laboratorija za mađarsku i europsku kinematografiju, a domaćin Gabor Pinter, proveo ih je kroz brojne prostorije laboratorija, koji pruža kompletnu uslugu filmske post-produkcije.

Na ovoj terenskoj nastavi u najdugovječnijem filmskom laboratoriju u Mađarskoj studenti su stekli dragocjena saznanja o najmodernijim postupcima i tehnologijama koje se koriste prilikom restauracije i rekonstrukcije filmskih vrpci različitih formata.