Mediji

Od nove akademske godine, još zanimljiviji program studija novinarstva – broadcast u fokusu

Od sljedeće akademske godine novoupisani studenti novinarstva imat će priliku pratiti program osvježen novim sadržajima.

Broadcasting

Danas, u već poodmakloj epohi informacijskog kapitalizma i umreženog hiperpotrošačkog društva, novinarski poziv doživljava temeljito redefiniranje svoje društvene uloge i svojih praksi, a samim time transformiraju se i obrazovni modeli namijenjeni novim novinarskim generacijama.

Kako uopće u doba sveopće konektivnosti, digitalnih društvenih mreža, influenserske kulture i medijske dominacije uvjeravačkih industrija oblikovati novinarski obrazovni program? Kako bi u doba „civilizacije slike“, medijske konvergencije i posvemašnje demokratizacije proizvodnje informativnih i pseudoinformativnih sadržaja trebao izgledati „survival kit“ modernog novinara? Živimo li doista u „postnovinarskoj“ epohi ili taj poziv usprkos svemu i dalje ima autentični društveni smisao?

Konstruktivni odgovor na neke od tih dilema pokušat će od jeseni ponuditi VERN’ov „apgrejdani“ preddiplomski studij Novinarstva. Od sljedeće akademske godine novoupisani studenti na studiju Novinarstva imat će priliku pratiti program osvježen novim sadržajima, koji će u svom središtu imati broadcast novinarstvo i suvremene komunikacijske platforme.

Što će ponuditi osvježeni koncept ovoga studija? Što će studenti učiti?

Odgovore na ova pitanja saznajte u nastavku, klikom na fotografiju. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 20.8.2020.