Gostujuće predavanje

VERN’ovi studenti PR-a znanjima iz „talent managementa“ proširili spoznaje o employer brandingu

Primjena inovativnih metoda u upravljanju i privlačenju talenata, sastavni je dio aktivnosti komunikacijskih odjela unutar organizacija.

Gostujuće predavanje Ante Lučića na kolegiju Upravljanje ljudskim potencijalima

Što znači upravljanje talentima u radnom okruženju? Kako prepoznati i poticati razvoj talenata kod zaposlenika? Zašto su ove spoznaje važne stručnjacima za odnose s javnošću i na koji način znanje iz ovog područja iskoristiti za unaprjeđenje komunikacija?

Odgovore na ova pitanja studentima VERN’ovog preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija ponudio je Ante Lučić, obrazovni i karijerni konzultant, koji je tijekom sinkroniziranog gostujućeg predavanja za studente u dvorani i online predstavio svoju inovativnu paradigmu „Talent Capital“ te pripadajuću „exANTE metodologiju“ za evaluaciju ljudskog kapitala u organizacijama i HR dijagnostiku.

„Primjena ovih alata omogućuje lakše restrukturiranje tvrtki, pogotovo u ovo abnormalno doba kad su različita restrukturiranja sve potrebnija. Upravo exANTE kroz čitav niz parametara ispituje stanje ljudskog kapitala i HR procese u organizacijama te ih povezuje s konkretnim dobrim ili lošim poslovnim ishodima“, objasnio je gost predavač.

Naglasio je kako je svrha ovog pristupa modernizirati upravljanje ljudskim potencijalima, dati tom području jednu novu dimenziju i perspektivu u čijem je središtu individualni i kolektivni talent. Cilj je stvoriti tzv. roadmap koji će ukazivati na koji način postojeće i potencijalne talente pretvoriti u ono što se naziva „Talent Capital“.

Gostujuće predavanje Ante Lučića na kolegiju Upravljanje ljudskim potencijalima
Odjel za komunikacije
Datum objave: 16.2.2021.