Online gostujuće predavanje

Voditelj ljudskih resursa KING ICTa VERN’ovim studentima predstavio kako se pripremiti za intervju s poslodavcima

Predavanje je održano u okviru kolegija Poslovna etika i kultura, predavačice mr. sc. Gordana Ćorić.

Isječak iz online gostujućeg predavanja

Na inicijativu studenata 3. godine izvanrednog preddiplomskog studija Ekonomija poduzetništva, Silvije Stepinac i Mate Hrvata, u okviru kolegija Poslovna etika i kultura online gostujuće predavanje održao je Dario Miljković, Voditelj ljudskih resursa u informatičkoj tvrtki King ICT, koji je studentima podijelio korisne savjete o tome kako se pripremiti i ponašati na intervjuu s poslodavcem te kakva pitanja očekivati od ispitivača.

Intencija naših studenata bila je dovesti gosta predavača koji će kroz svoju poslovnu priču i predavanje približiti studentima onaj trenutak koji ih sve uskoro čeka nakon završetka studija – potragu za prvim zaposlenjem.

Gost je istaknuo da su razgovori za posao uglavnom poprilično stresni za kandidate te da ih ispitivači prije razgovora moraju znati opustiti. Također je naglasio koja ih pitanja poslodavci nikako nemaju pravo pitati, ali i kako se snaći na tzv. trik pitanjima o vrlinama i manama ili poslovnom napredovanju kroz pet godina.

Povod za ovo gostovanje bila je činjenica da studenti inače u okviru ovoga kolegija samostalno predlažu teme iz područja poslovne etike te pripremaju interaktivno predstavljanje odabrane teme ostalim studentima putem prezentacije, studije slučaja, gosta predavača ili nekog drugačijeg modela.

Iz komentara koje su studenti ostavili nakon predavanja može se zaključiti kako su bili vrlo zadovoljni novostečenim znanjem i spoznajama o tome kako se pripremiti za uspješan početak poslovne karijere u organizacijama.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 31.5.2021.