Online gostujuće predavanje

Za studente održano online gostujuće predavanje o „političkom imidžu i komunikaciji u doba promjena“

U okviru online nastave na VERN'ovom diplomskom studiju Upravljanje poslovnim komunikacijama gostovao je prof. dr. sc. Branko Kolarić.

Online gostujuće predavanje

Kako mediji kreiraju politički imidž? Na koji način probuditi interes mladih za društveni angažman? Zašto više medijske pozornosti dobivaju političari koji su skloni populističkim taktikama, a sadržaj programa više nikog ne zanima? Kako izgleda kampanja za parlamentarne, a kako za lokalne izbore?

Odgovore na ova i brojna druga komunikacijska pitanja saznali su studenti VERN’ovog diplomskog studija Upravljanje poslovnim komunikacijama tijekom online gostujućeg predavanja „Je li u politici važniji sadržaj ili imidž i kako komunicirati u doba promjena?prof. dr. sc. Branka Kolarića.

Profesor Kolarić, javnosti poznatiji kao epidemiolog, član je Vladinog znanstvenog savjeta, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci te SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini grada Zagreba, a gostovao je na predmetu Politička komunikacija profesorice doc. dr. sc. Nikoline Borčić.

Studenti su tijekom predavanja saznali koji su izazovi i prednosti bavljenja politikom, kako mediji utječu na prezentaciju politike i zašto je u medijskom prikazivanju politike forma često važnija od sadržaja. Također, ključna poruka predavanja je bila da sadržaj i vrijednosni sustav uvijek mora biti na prvom mjestu, neovisno o vremenima u kojima živimo, jednako kao i hrabrost ostati dosljedan te ne mijenjati stavove ovisno o trendovima. Upravo takvim bavljenjem politikom moguće je mijenjati društvo na bolje. Studenti su također imali priliku postavljati razna pitanja, pa i ona vezana uz pripremanje krizne komunikacije uslijed recentnih pandemijskih okolnosti.

Predavanje je obilovalo mnoštvom korisnih primjera iz prakse i savjeta, koje studenti već sada mogu aplicirati pri izradi projektnih zadataka na temu predstojećih lokalnih izbora, a itekako će im biti korisni ako se jednoga dana odluče na karijeru u području političke komunikacije.

Online gostujuće predavanje
Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.12.2020.